Selecteer een pagina

Over Lokalf

Van melkvee naar vleesvee…. Na een twintig jaar lange carrière als melkveehouder heeft Janbert Esselink in 2018 zijn melkveebedrijf beëindigd. Nu richt hij zich op de productie van ambachtelijk kalfsvlees.

Onze boerderij ligt in het prachtige Nettelhorst. Een klein gehucht tussen Lochem, Geesteren en Borculo in de Achterhoek. Drie generaties lang hebben wij als familie een melkveehouderij gehad. Het welzijn van kalfjes en koeien is ons dan ook niet vreemd. Wij zetten ons in voor een duurzame bedrijfsvoering. Het ruwvoer en krachtvoer wordt op eigen land verbouwd. Zelfs water dat wij geven aan onze kalveren komt vanuit een eigen waterbron. Hiermee zorgen wij dat onze C02-uitstoot superlaag blijft.

 

 

Kalfsvlees

In ons bedrijf letten wij op dier en milieu! Onze kalveren krijgen alleen het allerbeste voer van eigen land. Ze worden met passie en liefde verzorgd tot een leeftijd van 12 maanden oud. Het vlees is een gezonde en smakelijke keuze zonder toevoegingen. Kalfsvlees is bij velen van ons nog onbekend. Dat is jammer! Want het vlees kenmerkt zich door de malsheid en fijne structuur en is vooral heel erg lekker. Het is mager en snel te bereiden. Kalfsvlees bevat ook nog eens belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B1 en D, eiwit en ijzer. Grote verwarring ontstaat over de grootte van een kalf zodra hij wordt geslacht. Het kalf wordt pas geslacht als het 12 maanden oud is. Een kalf scheelt qua formaat dan niet veel meer ten opzichte van de oudere koeien en stieren.

Waarom kies je voor vlees van Lokalf?

    • De kalveren hebben een veilig en gezond leven met voldoende leefruimte. De kalveren krijgen voer van eigen bodem en dat goed is voor mens en milieu.
    • Ons vlees is diervriendelijk geproduceerd en wij gebruiken geen kunstmatige toevoegingen, E-nummers, kleur-geur en smaakstoffen in onze producten.
    • Ons vlees wordt conform de strengste normen versneden, vacuümverpakt en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
    • Je kunt kiezen uit een ‘vast’ pakket of een zelf samengesteld pakket op maat. In overleg wordt het kalfsvlees gekoeld thuis bezorgd door Janbert zelf. Daarbuiten verzenden wij het vlees in speciaal ontwikkelde kartonnen dozen van papier om het milieu niet extra te belasten.
    • Als je voor Lokalf kiest, kies je bewust en weet je precies wat je eet!